O jediné digitálne kino na Zemplíne je veľký záujem

04.09.2012 Michalovce

Michalovce 4. septembra (TASR) - Michalovské kino Centrum situované v priestoroch Mestského kultúrneho strediska (MsKS), je jediným na Zemplíne, ktoré premieta filmové tituly aj v 3D formáte. Zo strany priaznivcov strieborného plátna je oň veľký záujem.
Projekt digitálneho kina, ktoré je v Michalovciach realitou od apríla tohto roka, pomohol mestu financovať Audiovizuálny fond SR poskytnutou dotáciou v sume 32.500 eur. Zvyšných 100.000 eur potrebných na nákup nových premietacích technológií s príslušenstvom, vyčlenila zo svojho rozpočtu miestna samospráva.
Digitalizácia kina v Michalovciach bola podľa slov primátora mesta Viliam Záhorčáka (Smer-SD) správnym rozhodnutím. "Projekt ukázal po niekoľkých mesiacoch, aj napriek nemalej prvotnej investícii, svoju opodstatnenosť. Pre Mestské kultúrne stredisko priniesol zvýšenie návštevnosti kina a jeho návštevníkom väčší filmový zážitok," poznamenal pre TASR.
Životaschopnosť jediného digitálneho kina na Zemplíne potvrdzujú aj slová riaditeľky MsKS Milady Tomkovej. "Návštevnosť nám naozaj stúpla. Je to aj vďaka tomu, že k nám prichádzajú nielen Michalovčania, ale aj diváci z Humenného, Trebišova, Vranova nad Topľou či Veľkých Kapušian a Sniny. Najbližšie kinosály vybavené digitálnou technológiou sa totiž nachádzajú až v Prešove a Košiciach."
Za 1. polrok 2012 sa v michalovskom kine Centrum konalo 215 filmových predstavení, na ktoré prišlo viac ako 13.000 divákov. Okrem kvalitného zvuku a obrazu vyjadrujú spokojnosť aj s tým, že sa filmové novinky premietajú v Michalovciach v čase ich celoslovenských premiér, čo v minulosti možné nebolo.
"S ohľadom na návštevnosť kina predbežne rátame, že prostriedky vynaložené na digitalizáciu sa nám vrátia možno do dvoch, troch rokov," uzavrela Tomková.
 

Vyberte región